Как да си направим шоколадови бонбони

 

Искам да ви предложа еднин вариант, как сами да си направите шоколадови бонбони. Лесно и забавно е, опитайте и вие.

За да направите шоколадовите капсули са ви необходими хартиени формички за бонбони, малко стопен шоколад и четка за рисуване. Формички за бонбони можете да купите от по-големите супермаркети, а шоколада е по ваш избор-натурален, млечен или бял.

 



* Първо стопете шоколада на водна баня. Напомням основните правила, които трябва да спазвате когато стапяте шоколад :

1. В никакъв случай водата не трябва да завира.
2. Използвайте порцеланова или стъклена купа.
3. Внимавайте да не попадне вода в него.
4. Шоколадът трябва да е добре темпериран.

 



* Разбира се, можете да стопите шоколад и в микровълновата фурна, но трябва много да внимавате, тъй като опасността да загори е голяма. Задължително трябва да намалите фурната на минимална мощност. Аз понякога използвам функцията за размразяване .  Но за да сте сигурни, стопете го на водна баня.

* След това намажете с шоколад (с помощта на четчицата) вътрешната страна на хартиените капсули и ги оставете да се втвърдят. Положете още един пласт шоколад и отново оставете да се стегнат. Ако през това време стопения шоколад е започнал да се сгъстява прекомерно, затоплете го леко на водна баня. Може да нанесете втория пласт с друг на цвят  вкус шоколад. Така ще получите двуцветна шоколадова капсула.

 



* Не поставяйте веднага намазаните капсули в хладилника, а ги оставете да се стегнат първо на стайна температура. След това можете да ги приберете в хладилника и да ги съхранявате там, докато решите да ги напълните. Лично аз не ги държа в хладилника, нито капсулите, нито готовите бонбони. Шоколадът не търпи студ и влага. От тях побелява и по повърхността му се появява конденз. Като пример мога да ви дам всички шоколадови изделия, които се продават. Те никога не са в хладилните витрини, а на стайна температура.

* След като шоколада се е втвърдил напълно, внимателно отделете хартиената чашка.

 



* Ако желаете може да сложите на дъното на намазаните капсули малко захаросани ядки или портокалови корички. Направете го, докато шоколада още е течен, за да може да залепнат по него.

 



* Напълнете готовата шоколадова капсула с шоколад, ганаш, крем, сметана, захаросани или карамелизирани плодове и ядки и др. Пълнежът е въпрос на въображение и вкус. Моите бонбони напълних с ганаш. Има и друг начин-първо нпълнете бонбоните с пълнеж докато са още в капулите, оставете ги да се стегнат и чак след това отделете хартията. Вариантите наистина са много. Използвайте въображението си. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 12654

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.