Кекс с песто и козе сирене

 

Може да замените мекото козе сирене с друго, което обичате, както и да ползвате зряло сирене. Умишлено избрах прясно, за да може да се стопи в кекса и да даде вкус на цялото тесто. Същото се отнася до орехите и пестото. Комбинирайте продуктите изцяло спрямо вашия вкус. Кексът не е голям, но затова пък е много вкусен. Подходящ е както за закуска, така и за предястие. Може леко да препечете филийки от него и да ги поднесете със салата или с някакъв дип. Не забравяйте червеното вино. Наздраве!

Продукти:

180 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
50 мл олио
3 с.л. песто Дженовезе
100 г едро нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
150 г меко козе сирене

 



Приготвяне:

* Пресейте брашното с бакпулвера. С бъркалка разбийте яйцата и олиото. Добавете пестото и орехите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сипере брашното с бакпулвера и разбъркайте.

* Постелете дъното и стените на продълговата форма за кекс с голямо парче хартия за печене. Сипете половината тесто и наредете върху него половината сирене, нарязано на малки бучки. Покрийте с другата половина тесто и отгоре набодете останалото сирене.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете кекса за около 30-35 минути. Да ви е сладко!

 

Tags: Кексове и мъфини

  • Hits: 4606

Коментари   

Свежина
0
Приготвих този кекс за вечеря в комбинация със салата и задължителната чаша вино.Много е вкусен наистина,прекрасен аромат на козе сирене,а орехите са отличен завършек.
Отговор
yoli
0
И на мен ми е любим, Свежи. Радвам се, че и на вас ви хареса. Благодаря ти и днес!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.