Шоколадов кекс с круши

 

По принцип кексовете са сухи сладкиши. Затова се поднасят към кафе или чай, които правят преглъщането им по-лесно. Шегата настрана, но това за мен си е чистата истина. По тази причина в сайта няма много рецепти за кексове и кексчета. А тези, които съм публикувала са определено сочни, щом на мен ми харесват... И с този кекс нещата стоят по този начин. Крушите го правят вкусен, свеж и да поискаш още едно парче.

Продукти:

250 г меко масло
130 г пудра захар
5 яйца
ванилия
180 г брашно
40 г нишесте
20 г какао
1 ч.л. бакпулвер
3 обелени круши

Приготвяне:

* Разбийте на крем маслото и пудрата захар. Добавете ванилията, едно по едно яйцата и разбийте отново.

* Пресейте заедно брашното, нишестето, какаото и бакпулвера. Добавете ги към маслено-яйчената смес и разбъркайте.

* Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене. Сипете тестото и забодете в него крушите.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете кекса за около 30-35 минути. Може по време на печене да го покриете с алуминиево фолио, за да не прегаря. Проверявайте готовността му с дървена клечка. Да ви е сладко!

Tags: Кексове и мъфини

  • Hits: 8800

Коментари   

Симона
0
Търсех си вдъхновение с круши и се спрях на кекса (ще пробвам и конфитюра с круши и шоколад). Много вкусен… единствено след 35’ печене ми остана течен в средата. Върнах го във фурната да се допече, но краищата изсъхнаха. Би ли дала съвет? И друг път ми се е получавало така
Отговор
yoli
0
Благодаря, Мони. Радвам се, че ти хареса!
Не, няма какъв друг тип да предложа. Кекс като всички останали. Винаги ги покривам с фолио, за да не прегарят. Печенето зависи и от самата фурна. знаеш, всички са различни.
Отговор
Натали
0
Здравей, Йоли. И аз имам същият проблем като Симона. Специално този кекс остана суров посредата. Наложи се да го пека близо час. На каква функция печеш? С вентилатор или долен и горен реотан?
Отговор
yoli
0
Много съжалявам, Натали. С вентилатор по средата на фурната.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.