Скариди в оризови кори

 

Оризовите кори са лека храна, полезна за храносмилането и се правят изцяло от ориз . Много е важно, че са подходящи за диабетици и за хора на по-специален хранителен режим, тъй като не съдържат глутен. От тях се правят китайските пролетни рулца, но може да направите дори баница. Подходящи са за задушаване на пара, за пържене или за сурова консимация.

 

Продукти:

оризови кори за пролетни ролки
скариди
краставица на ситни кубчета
пресен лук на ситно
листа пресен кориандър
пресен джинджифил
настъргана лимонова кора
счукан чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
ядливи цветя за украса

Количествата на продуктите преценете сами.

Приготвяне:

*  Мариновайте скаридите в чесън, лимонова кора и настърган джинджифил. Загрейте малко олио в тиган и ги изпържете за кратко. Подправете със сол и пипер. Добавете накълцан кориандър, краставица и пресен лук.

*  Намокрете с вода оризовите кори. След секунди те омекват от влагата. В средата сложете ядливи цветчета с тичинките надолу. Аз избрах диви теменужки и пореч. Върху тях сипете по 1 с.л. от пържените скариди и завийте на стегнато пакетче.

*  Сервирайте скаридите със сладко кисел сос. Аз правя ето този вкусен сладко кисел сос на Драго от "Вкусни моменти".  Да ви е сладко!

Tags: Предястия Риба и морски дарове

  • Hits: 7669

Коментари   

Красимира Христова
+1
Здравей, Йоли . Като твоя почитателка и вярна последователка ,миналата година по празниците правих тези изящни пликчета със сарида и опризови кори.Това е перфектна рецепта, много стилна и оригинална, за което много благодаря.Сега отново съм в двоумение с какви предястия да предизвикам смоите гости , които и без това пристигат заситени. Имаш ли някакви подобни изненадки?
Отговор
yoli
0
Благодаря, Краси! Много се радвам, че си ги направила. Май никой освен теб не им обръща внимание.
Разгледай темите с предястията и с рибните неща. Надявам се да си харесаш нещо.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.