Спаначената салата на леля Цани

 

Представям ви една много вкусна салата, която скоро научих от леля ми Цани. На пръв поглед какво толкова? Спанак, яйца и бекон. Но не, оказа се много различна от всички спаначени салати, които съм опитвала досега. Прочетете рецептата и ще се уверите в думите ми дори и без да сте я приготвили. А ако се решите да я направите, гарантирам, че няма да съжалявате. Доста рецепти  съм научила от леля ми. И вие знаете "Пиле Кордон бльо", "Понички", "Ирландски соден хляб" и "Ябълков коблер". Ако сте ги приготвяли сами сте се убедили в кулинарните способности на леля ми. Да е жива и здрава и да продължава да ме учи. Благодаря от сърце, лелче за поредната чудесна рецепта!

Продукти за 4 салати:

500 г свеж спанак
4 - 6 тънки листа суров бекон
4 яйца
2 - 3 с.л. зехтин
2 - 3 с.л. бял винен или ябълков оцет
1 ч.л. захар
2 скилидки счукан чесън
сол на вкус

 



Приготвяне:

* Препечете от двете страни бекона в тиган с незалепващо покритие докато стане златист  и хрупкав. Отцедете го от излишната мазнина върху салфетка. След като изстине го натрошете на малки парченца.

* В останалата мазнина от бекона сипете оцета, захарта, зехтина и чесъна. Опитайте и балансирайте на вкус. Ако е нужно добавете още оцет или захар. Посолете. По желание налейте 2- 3 с.л. вода за да получите повече сос.

* Намалете силата на огъня и чукнете в соса яйцата. Разбъркайте ги с вилица в кръг докато се стегнат.

* Разпределете салатата в чинии, гарнирайте с яйца, поръсете с бекон и сервирайте.

* Салатата е вкусна топла, както и студена. Получава се един вид яйчен дресинг. Яйцата овкусяват толкова добре спанака, че не е нужно да го подправяте допълнително. Ако не обичате бекон може да сервирате салатата с крутони. Да ви е сладко!

 

Tags: Салати

  • Hits: 5072

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.