Великденски бисквити без яйца

 

Великденските бисквити за подаръци са вече готови и тази година са с покритие от марципан и фондан. Ако ви харесват, тук може да прочетете повече за украсата.
Тестото за сладките, което искам да ви предложа е медено, но без яйца. Това прави консистенцията на изпечените курабийки крехка и хрупкава. В никакъв случай не ги препичайте, за да не станат твърди. Освен това, тестото се приготвя невероятно лесно. Не се меси, а се бърка само с лъжица. Бисквитите са много трайни, спокойно може да ги направите месец преди празниците и да ги съхранявате затворени в кутия. Ароматите, с които ще подправите тестото са изцяло ваш избор. Може да сложите ванилия, ром, есенция горчив бадем,канела, кардамон, карамфил, плодови есенции....всичко, което обичате. Разточвайте тестото на части върху незалепваща повърхност. Силиконово или тефлоново килимче, както и хартия за печене вършат чудесна работа. Така няма да се налага да ръсите допълнително брашно при разточването, което би направило сладките по-твърди от нужното. Не мога да посоча точен брой на бисквитите, тъй като всеки има различни по големина форми. Ето и самата рецепта:

 

Продукти:

300 г брашно
1 ч.л. микс сухи подправки по избор
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2-3 щипки сол
110 г мед
110 г захар
110 г масло
40 мл прясно мляко

 



Приготвяне:

* Смесете брашното със сухите подправки, содата и солта. В тенджерка кипнете на бавен огън меда, захарта и маслото. Разбъркайте няколко пъти, докато захарта се стопи. Махнете от огъня и охладете до стайна температура.

* Излейте медената смес при брашното и разбъркайте с лъжица. Накрая сипете млякото и отново разбъркайте добре до хомогенна лепкава маса. Не слагайте повече брашно и не месете.

* Сложете тестото в найлонов плик и оставете в хладилника за 1 ден. Разточете тестото с дебелина 3-4 мм и изрежете фигурки с формички за сладки. Изпечете ги за 12-15 минути в загрята на 170* фурна. Украсете по желание. Да ви е сладко!

 

 

Tags: Сладки Великден

  • Hits: 10067

Коментари   

Мариет
0
Здравей, мила Йоли?
Бих ли могла да направя тази украса за бисквитите с меласа? И мога ли да ги приготвя няколко дни преди празника?
Благодаря ти предварително!
Отговор
yoli
0
Здравей, Мариет. Бисквитите можеш да направиш дори месец предварително. Колкото по-дълго престояват, толкова по-вкусни стават.
Не разбрах въпроса ти за украсата. Каква меласа да ползваш за нея? Това, което виждал на снимките е марципан и фондан. Меласата е течна и лепкава като мед. Поясни ми малко, моля те.
Отговор
Мариет
0
Имам предвид украсата с марципан. Приложима ли е и за ббисквитите с меласа?
Отговор
yoli
-1
Аха, ясно. Да, разбира се! Идеална е за всички видове тесто, които могат да се разточат и изрежат с формички.
Отговор
Мариет
0
Благодаря ти, Йоли!
Надявам се да се справя.
Хубави празници ти желая!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.