Маслени сладки с розова вода

 

Благодаря от сърце на Ванката Пейчев за тази вкусна рецепта. Малко я измених. Неговите сладки са с масло и амонячна сода, както и пропорциите на продуктите са двойни. Аз много обичам сладки с мас и затова избрах нея вместо масло, а амонячна сода нямах и ги направих с бакпулвер. Останалото е по рецептата му. Опитайте ги, наистина са страхотни сладки! Розовата вода прави чудеса с вкуса им, не я пропускайте.  

Продукти за около 35-40 сладки:

250 г мека свинска мас
80 г пудра захар
ванилия
1 яйце
100 г натрошени запечени бадеми
2 с.л. мастика или узо
1 ч.л. бакпулвер
500 г брашно
розова вода за поръсване
пудра захар за овалване

Приготвяне:

* Разбийте маста заедно с пудрата захар и ванилията. Добавете яйцето, а след това мастиката и бадемите. Смесете брашното с бакпулвера и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

* От тестото оформете топчета с големина на орех. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 12-15 минути или докато леко се зачервят. Извадете ги от фурната и докато са горещи ги напръскайте с розова вода и оваляйте в пудра захар. След като изстинат ги приберете в кутия. Най-вкусни са, ако престоят един ден, но кой ще ги чака толкова дълго?

* На половината топчета направих вдлъбнатина и след като ги изпекох ги напълних с пелте от дюли, смесено с малко желатин за да не лепне. Всякак се прекрасни! Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки Коледа

  • Hits: 6317

Коментари   

Живка Георгиева
0
Здравей Йоли, благодаря за хубавата рецепта. Чудя се дали розовата вода в рецепта е същата, която купуваме от аптеката за козметични цели. Благодаря и хубав ден.)))))
Отговор
yoli
0
Благодаря, Живе. Радвам се, че ти харесват.
Да, няма никаква разлика. Продуктът е напълно натурален, независимо откъде го купуваш. Има разлика единствено в концентрацията на розово масло, но водата е толкова уханна, че и това не е важно, дори и да е от по-слабите. Купи си каквато намериш.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.