Банички с тиква и шоколад

 

За тези мини-банички точни пропорции на продуктите не са нужни. Направете толкова банички, колкото ви се хапват. Ако тиквата е по-воден сорт първо леко я посолете и след това изстискайте водата с ръце.

Продукти:

кори за баница
течно масло
пудра захар за поръсване
1 белтък

Пълнеж:

настъргана тиква
микс от ядки
стафиди
ванилия
захар
натрошен шоколад

* Настържете тиква на едро ренде. В купа смесете тиквата с ядки по ваш избор, стафиди, ванилия и натрошен шоколад. Най-накрая сипете захар на вкус и разбъркайте.

* Нарежете корите на квадрати с големина около 12-15 см. Намажете едно квадратче с малко стопено масло, сложете друго върху него и отново намажете. Повтовете това, докато напластите 3 или 4 листа един върху друг. Добре е краищата на квадратите да се разминават. Не забравяйте да слагате по малко масло между всички пластове кори. Накрая намажете краищата им с малко белтък.  Сложете по 1 с.л. от плънката в средата и загънете корите така, че да получите малка кръгла баничка. Белтъка ще помогне краищата на корите да се залепят един в друг и така плънката няма да изтече.

 



* Намажете баничките с малко масло откъм гладката им част и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.  Изпечете ги на 180* за около 20-25 минути. Поръсете ги с пудра захар  и сервирайте леко топли. Да ви е сладко!

 

Tags: Тестени

  • Hits: 4971
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.