Малки шоколадови тортички

 

Много харесвам Julia M Usher. Възползвала съм се неведнъж от нейните идеи, също и за тази торта. Разгледайте и другите и́ сладкарски шедьоври. Сигурна съм, че ще останете възхитени от ювелирните и́ способности. Тортичките направих със съвсем подръчни материали. Горещо препоръчвам тестото за кексчетата. Използвайте го за всякакви шоколадови торти, великолепно е на вкус и консистенция.

Продукти за 2 малки торти по 10 см:

блат:

40 г натурален шоколад
20 г масло
1 яйце
25 г захар
10 г брашно
ванилия

крем-ганаш:

150 мл течна сметана
60 г натурален шоколад
1 ч.л. инстантно кафе

шоколадов борд:

60 г натурален шоколад

 




Приготвяне:

* За блата стопете заедно шоколада и маслото. Може да направите това в микровълнова фурна, на слаб котлон в съд с незалепващо покритие или на водна баня.

* В купа разбийте с миксер яйцето сас захарта докато получите гъст и пухкав крем.

* Сипете шоколада при разбитото яйце и внимателно разбъркайте. Накрая прибавете брашното и ванилията.

* Изсипете тестото в хартиени формички за кексчета. Ще получите 3 или 4 кексчета в зависимост от големината на формите.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете кексчетата за не-повече от 13-15 минути. Трябва вътре да останат влажни и меки с кремава консистенция. Охладете ги добре.

* За крема затоплете сметаната и сипете в нея кафето и  шоколада, начупен на малки парчета. Разбъркайте докато се разтвори напълно. Охладете много добре шоколадовата сметана и я разбийте на крем.

* За шоколадовия борд са ви нужни два метални ринга за оформяне на храна при сервиране. Тук може да видите как се прави.

* Разрежете кексчетата на половини. Сложете ги в шоколадовите рингове, като помежду им шприцовате от ганаша. Завършете с крем и гарнирайте по желание. Да вие сладко!

 

Tags: Торти

  • Hits: 10144

Коментари   

Велислава
0
Здравейте!Всички Ваши рецепти са прекрасни!Искам да попитам сметаната,която използвате, каква е -растителна или млечна(животинска)?
Отговор
yoli
0
Здравей, Велислава. Мниго си мила, благодаря ти!
Винаги използвам млечна пълномаслена сметана, но ти можеш да купиш каквато решиш.
Отговор
Нона Шопова
0
Здравейте,Йоли!Смея да приготвям само ваши рецепти,толкова точни и така подробно обяснени,че гаф досега нямам(-пу-пу да не се хваля много).Ако реша да направя тортичка 20см.не би трябвало да увеличавам съставките,но ако е по-голяма как да ги пресметна.Благодаря и бъдете здрава!
Отговор
yoli
0
Много ти благодаря за доверието, Нона. Пу-пу да не ме урочасаш и мен. Голяма си сладурка!
За по-голяма торта се увеличава с 1/3. Може и с 1/2, но чак толкова няма значение. Разлика ще има малко във височината на тортата, но не мисля, че е чак толкова важно. Ти реши. За по-висока торта с 1/2.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.