Хрупкави овесени бисквити

 

 

Чудесни хруски, които за повече вкус може да глазирате с бял, млечен или натурален шоколад. Но и без него са великолепни! Ако нямате овесено брашно смелете фино 45 г овесени ядки, както направих аз. Най-добре става с кафемелачка, ако не разполагате с подходяща машина, която мели фино. В рецептата няма яйца и набухвател. За по-карамелен вкус може да замените кафявата захар с мусковадо. За удобство всички мерки са в грамове.

Продукти за около 35-40 бисквити:

45 г овесено брашно
45 г фини овесени ядки
90 г пълнозърнесто брашно
2-3 щипки сол
60 г кафява захар
60 г добре омекнало масло
ванилия
30 г вода

Глазура:

Около 100-150 г стопен темпериран шоколад по избор

Приготвяне:

* В купа смесете овесеното брашно, овесените ядки, пълнозърнестото брашно и солта.

* В друга купа разбъркайте на крем захарта, маслото и ванилията. Сипете сухата смес и налейте водата. С ръце омесете за кратко тесто, колкото да се смесят всички продукти. Увийте го в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час.

* Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 2-3 мм. С кръгла формичка изрежете бисквити. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 15-20 минути в предварително загрята на 175°C фурна с вентилатор.

* След като бисквитите изстинат ги топннете от едната страна в шоколада или ги намажете с четка. Количеството на шоколада зависи от това, колко глазура искате да има по бисквитите. Ако ги потопите в него ще ви е нужно двойно количество шоколад, отколкото ако ги намажете с четка. Сложете ги обратно в тавата с шоколадовата част нагоре. След като глазурата се втвърди ги приберете в кутия и съхранявайте на стайна температура до 2 седмици. Да ви е сладко!

Tags: Сладки За децата

  • Hits: 7342

Коментари   

Ани Петрова
0
Здравейте, Йоли, Вчера, в огненогорещата неделя ме завладя желанието да направя сладките. Нито за миг не съжалявам! Разкошни са!Хрупкавост, аромат, сладост!
Благодаря за вдъхновението, с което ме зареждате! Бъдете здрава и все така имайте вдъхновение да вдъхновявате!
Отговор
yoli
+1
Ех, че се радвам, Ани! Много, много благодаря! Прохлада ви желая!
Отговор
Ани Арабаджиева
0
Здравейте, бих искала да попитам дали ще получа същия резултат,ако заменя захарта с друг подсладител, може би еритритол? За да станат подходящи за хора, които не консумират захар.
Отговор
yoli
0
Привет, Ани. Много съжалявам, но нямам никакъв опит с подсладителите. Никога не съм използвала и не искам да те заблуждавам, като дам отговор.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.