Бишкоти с яйчен ликьор

 

След като разбъркате тестото направете бишкотите веднага. Колкото по-дълго престоява, толкова по-плътно става и се шприцова трудно. Затова слагайте малки части тесто в поша и ползвайте накрайник с широк отвор. Тестото е подходящо за замразяване, както и за дълго съхранение в хладилник. Може да шприцовате бишкоти върху хартия и да ги оставите за 1 час в хладилника, след което да ги замразите. Изпечете ги замразени, когато ви се хапва нещо сладичко. А тук може да прочетете, как се приготвя домашен яйчен ликьор.

 

Продукти за около 40 бишкоти:

150 г меко масло
100 г пудра захар
ванилия
100 мл яйчен ликьор
60 г нишесте
250 г брашно
2 щипки сол

глазура:

100 г Philadelphia Light
100 г пудра захар
ванилия
1-2 с.л. лимонов сок
шамфъстък за поръсване

Приготвяне:

* Разбийте на пухкав крем маслото с пудрата захар. Добавете ванилията и яйчения ликьор. Отделно смесете нишестето, брашното и солта. Сипете го на части към маслената смес, като бъркате с миксер.

* Подгответе пош с широк звездовиден накрайник. Напълнете го с част от тестото и шприцовайте бисквити с желана от вас форма в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 15 минути в загрята на 170* фурна.

* За глазурата разбъркайте на гладък крем всички продукти. Сами определете гъстотата, която желаете, като наливате лимоновия сок постепенно. С лъжичка я нанесете върху бишкотите. Поръсете с шамфъстък и ги оставете на стайна температура за няколко часа, докато глазурата засъхне. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки

  • Hits: 4698

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.